Aylık Arşivler: Nisan 2022

  1. Arden'le İftar Sofrası I 2.Gün: Terbiyeli Tavuk Çorbası

     

    Arden’le iftar sofrasında bugün Terbiyeli Tavuk Çorbası.

    Dün hep birlikte güzel bir iftar yemeği hazırlayarak sofralarımızı leziz yemeklerle donattık ve ilk iftar soframızı böylece kurmuş olduk. Bugünde, aynı heyecanla leziz bir menüyü hep birlikte hazırlamak için mutfakta buluşuyoruz.

    Hazırsanız başlayalım.

    Ana yemeğin yanında bugünkü menünüzü sebzeli bulgur pilavı, mısırlı salata, yaz türlüsü ve kabak tatlısıyla tamamlayabilirsiniz.

    Terbiyeli Tavuk Çorbası Malzemeler

    Daha fazla »
  2. Arden'le İftar Sofrası I 3. Gün Fırında Lokum Baget

    Arden’le iftar sofrasında bugün Fırında Lokum Baget.

    3.kez iftar sofralarımızı kuruyoruz. İlk günde olduğu gibi ana yemek tarifini ve menü tavsiyelerini vermeye devam edeceğiz. Artık Ramazan-ı Şerif ayının heyecanına da alışmaya başladık. Yine her zamanki gibi sofrada birbirinden leziz yemekler bizleri bekliyor.

    Hazırsanız başlayalım.

    Ana yemeğin yanında bugünkü menünüzü, Ezogelin Çorbası, Özbek Pilavı, Acılı Ezme, Salata, Kayısı Kompostosu ve Muhallebili Havuç Tatlısı ile tamamlayabilirsiniz.

    Fırında Lokum Baget- Malzemeler

    • Kişi sayısına göre Akdeniz Toros tavuk but
    • Patates
    • Soğan
    • Tuz
    Daha fazla »
  3. Arden'le İftar Sofrası I 4. Gün Parmak Kebabı

    Arden’le iftar sofrasında bugün Tavuklu Parmak Kebabı.

    Ramazan-ı Şerif’in 4. gününe geldik bile. Bünyeler oruca alışıyor, iftar sofraları ilk günkü özenle kurulmaya devam ediyor. Bu süreçte ‘Ne Pişirsem?’ dediğiniz her gün sizi tam burada bekliyoruz. Bugünkü menümüz tam da ağızlara layık.

    Hadi siz de hazırsanız mutfakta buluşalım!

    Ana yemeğin yanında bugünkü menünüzü Domates Çorbası, Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı, Salata, Çilekli limonata ve Elmalı Turta ile tamamlayabilirsiniz.

    Tavuklu Parmak Kebabı- Malzemeler

    • 3 Adet patlıcan
    • 2 Adet patates
    • 2 Adet kapya biberi
    • 1 Adet kabak
    Daha fazla »
  4. Arden'le İftar Sofrası I 5. Gün Pastırmalı Humus

    Arden’le iftar sofrasında bugün Pastırmalı Humus.

    Ramazan-ı Şerifin beşinci gününe geldik bile. İlk günlerde neler hazırlayacağımıza daha kolay karar veriyor olsak da akşam hangi yemeği yapsam, hangi çorbayı pişirsem? diye düşünmeye başlamış olabiliriz. Endişelenmeyin. Dediğimiz gibi Ramazan-ı Şerif ayı boyunca sizlere ana yemek tariflerini ve menü önerilerini paylaşmaya devam edeceğiz.

    Hadi siz de hazırsanız mutfakta buluşalım!

    Ana yemeğin yanında bugünkü menünüzü Gülüklü Çorba, Arpa Şehriyeli Pilav, Mevsim Salatası ve Çikolatalı Muhallebili Pasta ile tamamlayabilirsiniz.

    Pastırmalı Humus - Malzemeler

    6-8 Kişilik- Hazırlık: 10 dakika- Pişirme:30 dakika.

    Pastırmalı Humus Malzemeleri

      Daha fazla »
    • Arden'le İftar Sofrası I 6. Gün Kiymali Lazanya

       

      Arden’le iftar sofrasında bugün Kıymalı Lazanya.

      Bugün birlikte kuracağımız altıncı iftar sofrası olacak. Her zamanki gibi iftar sofralarımız özenle hazırlanmaya devam ediyor. Ağızlara layık ana yemek tarifimiz her zamanki gibi hazır. Menü önerilerimize de göz atmayı unutmayın.

      Hadi siz de hazırsanız mutfakta buluşalım!

      Ana yemeğin yanında bugünkü menünüzü Mantar Çorbası, Mevsim salatası, Limonata ve Sütlaç ile tamamlayabilirsiniz.

      Kıymalı Lazanya - Malzemeler

      Daha fazla »
    • Arden'le İftar Sofrası I 7. Gün Patlıcan Oturtma

      Arden’le iftar sofrasında bugün Patlıcan Oturtma.

      Bugünle birlikte Ramazan-ı şerif ayının ilk haftasını da tamamladık sayılır. Hep birlikte yemeklerimizi ve menülerimizi hazırlamaya tüm hızıyla devam ediyoruz. Mutfaklarınıza farklılık katacak, daha da önemlisi uzun saatler boyunca aklınızı meşgul eden o "İftara ne pişirsem?" sorusundan sizi kurtaracak yemek tarifi ve menü önerileri ile yanındayız.

      Bugün sizlere Patlıcan Oturtma hazırladık. Hazırsanız mutfakta buluşalım.

      Ana yemeğin yanında bugünkü menünüzü Tarhana Çorbası, Şehriye Pilavı, Çiğ Köfte ve Sütlaç ile tamamlayabilirsiniz.

      Patlıcan Oturtma Malzemeler:

      • 3 adet patlıcan
      • 2 adet patates
      • 300
      Daha fazla »
    • Arden'le İftar Sofrası I 8.Gün Penne Arabiatta

      Arden’le iftar sofrasında bugün Penne Arabiata

      Ramazan-ı şerif ayının sekizinci gününe geldik. Kalan üç haftayı da birlikte geçirmek ve enfes iftar sofraları kurmak için sabırsızlanıyoruz. Fazla zamanınızı almayan enfes tarifler için sizde hazırsanız buyurun mutfağa.

      Ana yemeğin yanında bugünkü menünüzü Sebze çorbası, Piyaz, Cacık ve Güllaç ile tamamlayabilirsiniz.

      Penne Arabiata - Malzemeler:

      • 1 Paket piliç (yaklaşık yarım kilo)
      • 3 Yemek kaşığı Sıvı Yağ
      • 1 Adet soğan
      • 1 Adet kapya Biber
      • 3 Tane yeşil biber
      • 5 Diş Sarımsak
      Daha fazla »
    • Arden'le İftar Sofrası I 9. Gün Ala Nazik

      Arden’le iftar sofrasında, Ramazan-ı Şerif ayı boyunca birbirinden farklı tarifler ve menü tavsiyeleriyle, sizlere çeşitli fikirler veriyor ve hep birlikte enfes sofralar kuruyoruz.

      Bugün birlikte kuracağımız dokuzuncu iftar sofrası olacak. Her zamanki gibi iftar sofralarımız özenle hazırlanmaya devam ediyor. Bugün sizlere ağızlara layık Etli Ala Nazik hazırladık. Menü önerilerimize de göz atmayı unutmayın.

      Hadi siz de hazırsanız mutfakta buluşalım!

      Ana yemeğin yanında bugünkü menünüzü Sebze Çorbası, Mevsim salatası, Limonata ve Revani ile tamamlayabilirsiniz.

       

      Etli Ala nazik Malzemeler:

      • 500 gr dana kuşbaşı
      • 1 adet orta boy soğan
      • 1
      Daha fazla »
    • Arden'le İftar Sofrası I 10. Gün Balaban Kebabı

      Arden’le iftar sofrasında bugün Balaban Kebabı.

      Göz açıp kapayıncaya kadar Ramazan-ı şerif ayının onuncu gününe geldik bile. İlk günkü iftar sofrasının heyecanı ve mutluluğu hala üzerimizde. Aynı heyecanla iftar sofralarımızı hazırlamaya devam ediyoruz. Sizde hazırsanız buyurun mutfakta buluşalım.

      Ana yemeğin yanında bugünkü menünüzü Şehriyeli Tavuk Çorbası, Acılı Ezme Salata, Kayısı kompostosu ve Tiramisu ile tamamlayabilirsiniz.

      Balaban Kebabı - Malzemeler

      • 500 gr Akdeniz Toros dana kasap köfte (Akdeniz Toros hazır Dana Kasap Köfte yoksa aşağıdaki adımları izleyerek köftelerimizi hazırlayabiliriz)

      Köfte için:

      • 500gr Akdeniz Toros dana kıyma
      Daha fazla »
    • Arden'le İftar Sofrası I 11. Gün Buğu Kebabı

      Arden’le iftar sofrasında bugün Buğu Kebabı.

      Ramazan-ı şerif ayının 11. gününe geldik. Bünyelerimiz oruca alıştı fakat bugün ne iftara pişirsem? sorusu her geçen gün daha zor hale geldiğini düşünebilirsiniz. Bu süreçte ‘Ne Pişirsem?’ dediğiniz her gün sizin yanınızdayız. Bugünkü menümüz tam da ağızlara layık.

      Ana yemeğin yanında bugünkü menünüzü Mercimek Çorbası, Şehriye Pilavı, Zeytinyağlı Sarma, Limonata ve Revani tatlısı ile tamamlayabilirsiniz.

      Buğu Kebabı - Malzemeler:

      • 300gr Akdeniz Toros Dana Kuşbaşı
      • 1 Adet Soğan
      • 1 Adet Patates
      • 1 Adet Havuç
      • 2 Adet Kapya Biber
      Daha fazla »
    Sayfa