Arden’le iftar sofrasında bugün Balaban Kebabı.
Göz açıp kapayıncaya kadar Ramazan-ı şerif ayının onuncu gününe geldik bile. İlk günkü iftar sofrasının heyecanı ve mutluluğu hala üzerimizde. Aynı heyecanla iftar sofralarımızı hazırlamaya devam ediyoruz. Sizde hazırsanız buyurun mutfakta buluşalım.
Ana yemeğin yanında bugünkü menünüzü Şehriyeli Tavuk Çorbası, Acılı Ezme Salata, Kayısı kompostosu ve Tiramisu ile tamamlayabilirsiniz.
Balaban Kebabı - Malzemeler
- 500 gr Akdeniz Toros dana kasap köfte (Akdeniz Toros hazır Dana Kasap Köfte yoksa aşağıdaki adımları izleyerek köftelerimizi hazırlayabiliriz)
Köfte için:
- 500gr Akdeniz Toros dana kıyma
- 1 çay bardağı bayat ekmek içi (ince çekilmiş)
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1,5 çay kaşığı karabiber
- 2 adet soğan(orta boy, küçük küpler halinde doğranmış)
Domates sosu için:
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 su bardağı su
Üzeri için:
- 1 su bardağı yoğurt (çırpılmış)
- 4 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)
- 2 adet tırnak pide (küp doğranmış)
- 1 su bardağı et suyu(pidelerin üzerine dökmek için)
- 2 adet biber
- 1 adet domates (halka kesilmiş)
Arden’le bereketli iftarlar.