Arden’le iftar sofrasında bugün Pastırmalı Humus.
Ramazan-ı Şerifin beşinci gününe geldik bile. İlk günlerde neler hazırlayacağımıza daha kolay karar veriyor olsak da akşam hangi yemeği yapsam, hangi çorbayı pişirsem? diye düşünmeye başlamış olabiliriz. Endişelenmeyin. Dediğimiz gibi Ramazan-ı Şerif ayı boyunca sizlere ana yemek tariflerini ve menü önerilerini paylaşmaya devam edeceğiz.
Hadi siz de hazırsanız mutfakta buluşalım!
Ana yemeğin yanında bugünkü menünüzü Gülüklü Çorba, Arpa Şehriyeli Pilav, Mevsim Salatası ve Çikolatalı Muhallebili Pasta ile tamamlayabilirsiniz.
Pastırmalı Humus - Malzemeler
6-8 Kişilik- Hazırlık: 10 dakika- Pişirme:30 dakika.
Pastırmalı Humus Malzemeleri
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 yemek kaşığı tahin
- 2-3 diş sarımsak
- Yarım limon suyu
- 1 çay kaşığının ucuyla tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- Çeyrek çay bardağı su
- 2-3 dilim Akdeniz Toros pastırma
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı pul biber
Arden’le bereketli iftarlar.