Blog

  1. Aşure Sunum Yarışması

    Geçen sene olduğu gibi bu sene de aşure sunumunuzu hep birlikte oyluyoruz.

     

    #ardenleaşurebereketi hashtagi ve @ardenbenimmarketim etiketini kullanarak, hazırladığın aşure sunumunun resmini çekip Instagram profilinde post olarak paylaş.

     

    Arden Market Instagram hikayelerinde oylamaya sunalım.

    En çok oyu  alan ilk üç kişiye Arden alışveriş çeki hediye ediyoruz.

    Binciye 500TL İkinciye 300TL Üçüncüye 200TL Yarışma Şartları Kazanılan alışveriş çekleri İstanbul ve Alanya mağazalarımızda kullanılabilir.

    Dolayısı ile yarışmamız İstanbul ve Alanya il sınırları içerisinde geçerlidir.

    Görsellerin oylanması 9- 10 Ağustos tarihleri arasında yapılacaktır.

    9 Ağustos 15:00’e kadar paylaşılan görseller oylamaya sunulacaktır.

    Her kişinin/hesabın bir görselle katılım hakkı bulunmaktadır.

    Stok görsel sitelerinden görsel kullanmak yasaktır.

    Fark edildiğinde yarışmadan kaldırılacaktır.

    Yarışma

    Daha fazla »
  2. Lezzetli Aşure Yapmanın Püf Noktaları

    Merhaba Güzel Bi Aşure İçin Vazgeçilmez Tarifler Burada Tartısı olmayanlar için malzemeleri ölçtüm ve bardak karşılıklarını yazdım. Bu sefer biraz şekerini azalttım ama içine kuru incir ekledim ve zaman kazanmak için nohutla fasulyeyi birlikte düdüklüye attım. Hiç sorun olmadı. Tarifimden toplam 12 kase çıkıyor isteyenler ölçülerini iki katı malzemeyle 24 kase aşure hazırlayabilirler. Aşure Tarifi (Tam Ölçülü) 200 ml standart su bardağı ile Aşure Tarifi Tam Ölçülü (Bardak Ölçüsüyle) Tarifi İçin Malzemeler 1,5 su bardağı (250 gr) aşurelik buğday 1 su bardağından 1 parmak eksik (125 gr nohut) 1 su bardağından 1 parmak eksik (125 gr) kuru fasulye 1 su bardağından 1 parmak eksik (100 gr) kuru beyaz üzüm 13-14 adet (100 gr) kuru kayısı 10-11 adet (100 gr) kuru incir 1 orta boy portakalın kabuğu + suyu 3,5 su bardağı (650 gr) toz şeker 20 bardak (4 litre) su Süslemesi için: ceviz içi nar taneleri Toz fıstık Fındık kırıkları Hindistan cevizi Aşure Tarifi Tam
    Daha fazla »
  3. Bilimi Aciz Bırakan Minik Canlı Arı

    Arıların binlerce çeşidi vardır ve gruplar halinde dağlarda, mağaralarda, meşeliklerde yaşarlar. Arılar yuvalarını ağaç kovuklarında, duvar oyuklarında ve benzer yerlerde yaparlar. Buralardaki zararlı böcekleri yok ederler. Arıların bir kısmı da ehlidir ki, onlar da kovanlarda, çardaklarda yaşarlar. Bu ehlî olan bal arıları üç gruba ayrılmıştır. Bal Arıları Bal Arıları Mühendislik Harikası Petekler Şifa Kaynağı BAL Arı Nasıl Bal Yapar Sahte Bal Nasıl Bilinir? Bal Arılarının Dili Birinci grup arıların üzerinde hâkim, ana arıdır. Ana arılardan her kovanda bir tane bulunur. Ana arı kendisine eş bulmak için bir defa uçuş yapar. Bu uçuştan sınra yumurta yapmakla vakti geçirir. Üç dört bin kadar yumurta yapar. Ana arının yaptığı bu yumurtalar üç gün içinde patlar ve içlerinden kurtçuk şeklinde yavrular çıkar. Çıkan yavrular sekiz, on gün içinde arı halini alırlar. İkinci grup, erkek arılardır. Dışarıya çıkan anaarıyı bunlar takibedir. Erkek arılardan bir tanesi ana arıya yumurta
    Daha fazla »
  4. Arden'le İftar Sofrası I 2.Gün: Terbiyeli Tavuk Çorbası

     

    Arden’le iftar sofrasında bugün Terbiyeli Tavuk Çorbası.

    Dün hep birlikte güzel bir iftar yemeği hazırlayarak sofralarımızı leziz yemeklerle donattık ve ilk iftar soframızı böylece kurmuş olduk. Bugünde, aynı heyecanla leziz bir menüyü hep birlikte hazırlamak için mutfakta buluşuyoruz.

    Hazırsanız başlayalım.

    Ana yemeğin yanında bugünkü menünüzü sebzeli bulgur pilavı, mısırlı salata, yaz türlüsü ve kabak tatlısıyla tamamlayabilirsiniz.

    Terbiyeli Tavuk Çorbası Malzemeler

    Daha fazla »
  5. Arden'le İftar Sofrası I 3. Gün Fırında Lokum Baget

    Arden’le iftar sofrasında bugün Fırında Lokum Baget.

    3.kez iftar sofralarımızı kuruyoruz. İlk günde olduğu gibi ana yemek tarifini ve menü tavsiyelerini vermeye devam edeceğiz. Artık Ramazan-ı Şerif ayının heyecanına da alışmaya başladık. Yine her zamanki gibi sofrada birbirinden leziz yemekler bizleri bekliyor.

    Hazırsanız başlayalım.

    Ana yemeğin yanında bugünkü menünüzü, Ezogelin Çorbası, Özbek Pilavı, Acılı Ezme, Salata, Kayısı Kompostosu ve Muhallebili Havuç Tatlısı ile tamamlayabilirsiniz.

    Fırında Lokum Baget- Malzemeler

    • Kişi sayısına göre Akdeniz Toros tavuk but
    • Patates
    • Soğan
    • Tuz
    Daha fazla »
  6. Arden'le İftar Sofrası I 4. Gün Parmak Kebabı

    Arden’le iftar sofrasında bugün Tavuklu Parmak Kebabı.

    Ramazan-ı Şerif’in 4. gününe geldik bile. Bünyeler oruca alışıyor, iftar sofraları ilk günkü özenle kurulmaya devam ediyor. Bu süreçte ‘Ne Pişirsem?’ dediğiniz her gün sizi tam burada bekliyoruz. Bugünkü menümüz tam da ağızlara layık.

    Hadi siz de hazırsanız mutfakta buluşalım!

    Ana yemeğin yanında bugünkü menünüzü Domates Çorbası, Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı, Salata, Çilekli limonata ve Elmalı Turta ile tamamlayabilirsiniz.

    Tavuklu Parmak Kebabı- Malzemeler

    • 3 Adet patlıcan
    • 2 Adet patates
    • 2 Adet kapya biberi
    • 1 Adet kabak
    Daha fazla »
  7. Arden'le İftar Sofrası I 5. Gün Pastırmalı Humus

    Arden’le iftar sofrasında bugün Pastırmalı Humus.

    Ramazan-ı Şerifin beşinci gününe geldik bile. İlk günlerde neler hazırlayacağımıza daha kolay karar veriyor olsak da akşam hangi yemeği yapsam, hangi çorbayı pişirsem? diye düşünmeye başlamış olabiliriz. Endişelenmeyin. Dediğimiz gibi Ramazan-ı Şerif ayı boyunca sizlere ana yemek tariflerini ve menü önerilerini paylaşmaya devam edeceğiz.

    Hadi siz de hazırsanız mutfakta buluşalım!

    Ana yemeğin yanında bugünkü menünüzü Gülüklü Çorba, Arpa Şehriyeli Pilav, Mevsim Salatası ve Çikolatalı Muhallebili Pasta ile tamamlayabilirsiniz.

    Pastırmalı Humus - Malzemeler

    6-8 Kişilik- Hazırlık: 10 dakika- Pişirme:30 dakika.

    Pastırmalı Humus Malzemeleri

      Daha fazla »
    • Arden'le İftar Sofrası I 6. Gün Kiymali Lazanya

       

      Arden’le iftar sofrasında bugün Kıymalı Lazanya.

      Bugün birlikte kuracağımız altıncı iftar sofrası olacak. Her zamanki gibi iftar sofralarımız özenle hazırlanmaya devam ediyor. Ağızlara layık ana yemek tarifimiz her zamanki gibi hazır. Menü önerilerimize de göz atmayı unutmayın.

      Hadi siz de hazırsanız mutfakta buluşalım!

      Ana yemeğin yanında bugünkü menünüzü Mantar Çorbası, Mevsim salatası, Limonata ve Sütlaç ile tamamlayabilirsiniz.

      Kıymalı Lazanya - Malzemeler

      Daha fazla »
    • Arden'le İftar Sofrası I 7. Gün Patlıcan Oturtma

      Arden’le iftar sofrasında bugün Patlıcan Oturtma.

      Bugünle birlikte Ramazan-ı şerif ayının ilk haftasını da tamamladık sayılır. Hep birlikte yemeklerimizi ve menülerimizi hazırlamaya tüm hızıyla devam ediyoruz. Mutfaklarınıza farklılık katacak, daha da önemlisi uzun saatler boyunca aklınızı meşgul eden o "İftara ne pişirsem?" sorusundan sizi kurtaracak yemek tarifi ve menü önerileri ile yanındayız.

      Bugün sizlere Patlıcan Oturtma hazırladık. Hazırsanız mutfakta buluşalım.

      Ana yemeğin yanında bugünkü menünüzü Tarhana Çorbası, Şehriye Pilavı, Çiğ Köfte ve Sütlaç ile tamamlayabilirsiniz.

      Patlıcan Oturtma Malzemeler:

      • 3 adet patlıcan
      • 2 adet patates
      • 300
      Daha fazla »
    • Arden'le İftar Sofrası I 8.Gün Penne Arabiatta

      Arden’le iftar sofrasında bugün Penne Arabiata

      Ramazan-ı şerif ayının sekizinci gününe geldik. Kalan üç haftayı da birlikte geçirmek ve enfes iftar sofraları kurmak için sabırsızlanıyoruz. Fazla zamanınızı almayan enfes tarifler için sizde hazırsanız buyurun mutfağa.

      Ana yemeğin yanında bugünkü menünüzü Sebze çorbası, Piyaz, Cacık ve Güllaç ile tamamlayabilirsiniz.

      Penne Arabiata - Malzemeler:

      • 1 Paket piliç (yaklaşık yarım kilo)
      • 3 Yemek kaşığı Sıvı Yağ
      • 1 Adet soğan
      • 1 Adet kapya Biber
      • 3 Tane yeşil biber
      • 5 Diş Sarımsak
      Daha fazla »
    Sayfa