Facebook Pixel

Blog

  1. Bilimi Aciz Bırakan Minik Canlı Arı

    Arıların binlerce çeşidi vardır ve gruplar halinde dağlarda, mağaralarda, meşeliklerde yaşarlar. Arılar yuvalarını ağaç kovuklarında, duvar oyuklarında ve benzer yerlerde yaparlar. Buralardaki zararlı böcekleri yok ederler. Arıların bir kısmı da ehlidir ki, onlar da kovanlarda, çardaklarda yaşarlar. Bu ehlî olan bal arıları üç gruba ayrılmıştır. Bal Arıları Bal Arıları Mühendislik Harikası Petekler Şifa Kaynağı BAL Arı Nasıl Bal Yapar Sahte Bal Nasıl Bilinir? Bal Arılarının Dili Birinci grup arıların üzerinde hâkim, ana arıdır. Ana arılardan her kovanda bir tane bulunur. Ana arı kendisine eş bulmak için bir defa uçuş yapar. Bu uçuştan sınra yumurta yapmakla vakti geçirir. Üç dört bin kadar yumurta yapar. Ana arının yaptığı bu yumurtalar üç gün içinde patlar ve içlerinden kurtçuk şeklinde yavrular çıkar. Çıkan yavrular sekiz, on gün içinde arı halini alırlar. İkinci grup, erkek arılardır. Dışarıya çıkan anaarıyı bunlar takibedir. Erkek arılardan bir tanesi ana arıya yumurta bırakır ve hemen ölür. Bu erkek arıların iğneleri yoktur. Üçüncü grup, işçi arılardır. Bunlar her kovanda elli binden seksen bine kadar toplu bir halde yaşarlar. Bunlar çiçeklerden çiçek tozu toplarlar. Arıların görme ve koku alma kuvvetleri çok keskindir. Bal alacakları çiçekleri çok uzaktan görürler ve kokularını hissederler. Mühendislik Harikası Petekler Bal arıları peteklerini altıgen bir şekilde yapar. Böylece bal yaptıkları yerde hiç boş yer bırakmamış olurlar. Bunu yapabilmek için sanatlarını mükemmel icra ederler. Bal arılarının italyan, kafkasya, kıbrıs arıları diye bazı çeşitleri de vardır. Arılar bir kovan içerisinde yılda kırk kilo bal yapabilirler. Kışın bir kovandaki otuz bin kadar arı için on beş kilogram kadar bal bırakılır. Bu onların kışlık gıdasını teşkil eder. Bal, insanlar için de çok faydalıdır. Vaktiyle şeker yapılmadan evvel insanlar şeker ihtiyaçlarını bal ile temin ederlerdi. Bal arıları insanlar tarafından beslenmeden evvel taş, ağaç kovukları

    Daha fazla »
  2. Arden'le İftar Sofrası I 30. Gün Çöp Şiş

    Arden’le iftar sofrasında bugün Çöp Şiş.

    Göz açıp kapayıncaya kadar Ramazan-ı Şerif ayı geçti desek yerinde bir söylem olur. Hep birlikte otuz gün boyunca birbirinden enfes iftar sofraları hazırladık. Ramazan-ı Şerif ayını bereketini hep birlikte sofralarımıza taşıdık.

    Arden Market olarak çıktığımız bu yolda bizimle aynı sofrayı ve aynı mutfağı paylaştığınız için çokça teşekkür ederiz. Bugünde ilk günün heyecanıyla sizlere tarif vermek için buradayız. Bugün sizler için Çöp Şiş hazırladık. Şimdiden emeklerinize sağlık.

    Önümüzdeki sene yine enfes iftar sofralarında buluşmak üzere, şimdiden iyi bayramlar.

    Ana yemeğin yanında bugünkü menünüzü Şehriye Çorbası, Bulgur Pilavı, Meyve ve Puding tatlısıyla tamamlayabilirsiniz.

    Çöp Şiş - Malzemeler:

    • 500 Gram Akdeniz Toros Piliç Kuşbaşı Bonfile
    • 2 Yemek Kaşığı Yoğurt
    • 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
    • 2 Diş Ezilmiş Sarımsak
    • 1 Çay Kaşığı Tuz
    • 1 Çay Kaşığı Karabiber
    • 1 Çay Kaşığı Kekik

    Garnitür İçin:

    • Domates

    Tavukları Dizmek İçin:

    • Ahşap Çöp Şiş

    Kızartmak İçin:

    • Zeytinyağı

    Arden’le bereketli iftarlar

    Daha fazla »
  3. Arden'le İftar Sofrası I 29 Sebzeli Baget Tarifi

    Arden’le iftar sofrasında bugün Tencerede Sebzeli Baget.

    Bugün iftar sofralarımızın 29. günü. İftar sofralarımızın heyecanı ve telaşına bayram hazırlıkları da eklenince tadına doyum olmaz koşturmaca başlamıştır bile. Haydi gelin kafanızdaki bugün ne pişirsem? sorusunu cevaplayalım. Bugünkü iftar yemeğimiz Tencerede Sebzeli Baget.

    Ana yemeğin yanında bugünkü menünüzü Antep Çorbası, Cevizli Erişte, Yoğurt, Kısır ve Profiterol tatlısıyla tamamlayabilirsiniz.

    Tencerede Sebzeli Baget - Malzemeler:

    • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
    • 8 adet Akdeniz Toros tavuk baget
    • 1 adet soğan
    • 1-2 diş sarımsak
    • 1 yemek kaşığı domates salçası
    • 1 tatlı kaşığı biber salçası
    • 2 adet patates
    • 2 adet havuç
    • Karabiber
    • Tuz
    • Pul Biber
    • 2 su bardağı sıcak su
    • 1 su bardağı bezelye

    Arden’le bereketli iftarlar.

    Daha fazla »
  4. Arden'le İftar Sofrası I 28. Gün Mantı

    Arden’le iftar sofrasında bugün Mantı

    Bugün Ramazan-ı Şerif ayının 28. günü ve bayrama kavuşmamıza iki gün gibi kısa bir zaman kaldı. İki iftar sofrası daha sizlerle birlikteyiz.

    Bugün sizlere klasik lezzetlerimizden olan mantı tarifiyle geldik.

    Ana yemeğin yanında bugünkü menünüzü Domates Çorbası, Karışık Salata, Zeytinyağlı Taze Fasulye ve Güllaç tatlısıyla tamamlayabilirsiniz.

    • 1 Paket Akdeniz Toros mantı, sarımsak ve yoğurt ile birlikte harika bir lezzet çıkıyor ortaya. En son üzerine de yağda eritilmiş toz kırmızıbiber ve isteğe bağlı bazı baharatlarla bu enfes lezzeti tamamlayabilirsiniz.

    Arden’le bereketli iftarlar.

    Daha fazla »
  5. Arden'le İftar Sofrası I 27. Gün Sucuklu Pide

    Arden’le iftar sofrasında bugün Sucuklu Pide

    Bugün hep birlikte 27. iftar sofrasını hazırlayacağız. Gözlerimiz ilk günün heyecanını arasa da içimizde Ramazan-ı Şerif ayını geride bırakmanın hüznünü şimdiden hissetmeye başladık. Bugün sizlere sucuklu kaşarlı bir pide tarifi vereceğiz. İftarımızı açtığımızda öncelikli olarak çorbayla başlamayı unutmamalıyız.

    Ana yemeğin yanında bugünkü menünüzü Mercimek Çorbası, Biber Tarator, Mevsim Salata ve Revani tatlısıyla tamamlayabilirsiniz.

     

    Sucuklu Pide - Malzemeler:

    • 2 Su bardağı ılık su
    • 1 Yemek kaşığı maya
    • 1/ 4 su bardağı sıvı yağ
    • Aldığı kadar un
    • 1/2 Adet piliç sucuk
    • Kaşar peyniri

    Arden’le bereketli iftarlar.

    Daha fazla »
  6. Arden'le İftar Sofrası I 26. Gün Tavuk Döner Pilav

    Arden’le iftar sofrasında bugün Tavuk Döner& Pilav.

    Ramazan-ı Şerif ayının son demlerine geldik bile. Göz açıp kapayıncaya kadar çabuk geçen bu Ramazan-ı Şerif ayı umarız herkes için bereketli bir şekilde geçmiştir. Bugün iftar sofralarını 26. kez kuracağız. Bugün sizlere Akdeniz Toros’un hazır dondurulmuş tavuk döneri ile kolay ve pratik yediden yetmişe herkesin sevdiği tavuk döner tarifi vermek istedik.

    Hazırsanız Mutfakta Buluşalım:

    Ana yemeğin yanında bugünkü menünüzü Mercimek Çorbası, Pirinç Pilavı, Ayran, Mevsim Salata ve Şekerpare tatlısıyla tamamlayabilirsiniz.

    • 1 Paket Akdeniz Toros Tavuk Döner (kişi sayısına göre) yanına Pirinç pilavı ve isteğe bağlı olarak domates, patates ve biber gibi süslemelerle ağzınıza layık güzel tabaklar hazırlayabilirsiniz.

    Arden’le bereketli iftarlar.

    Daha fazla »
  7. Arden'le İftar Sofrası I 1. Gün Mişöriz

    Arden’le iftar sofrasında, Ramazan-ı Şerif ayı boyunca birbirinden farklı tarifler ve menü tavsiyeleriyle, sizlere çeşitli fikirler veriyor ve hep birlikte iftar enfes sofralar kuruyoruz.

    Sabırsızlıkla beklediğimiz Ramazan-ı Şerif ayı geldi ve oruçta ilk gün bitiyor bile. Bir ayın çok çabuk geçeceğinden eminiz. Bünyelerin oruca alışması belki birkaç gün daha sürer. İftar sofralarını ise özenle hazırlamak istediğinizin farkındayız. Bu süreçte ‘Ne Pişirsem?’ dediğiniz her gün sizi tam burada bekliyoruz. Bugün mesela tam da ailecek yiyebileceğiniz şöyle mis kokulu Mişöriz yemeği hazırladık.

    Hadi siz de hazırsanız mutfakta buluşalım!

    Ana yemeğin yanında bugünkü menünüzü Terbiyeli Sebze Çorbası, Havuç Salatası, Cacık ve Revani tatlısıyla tamamlayabilirsiniz.

    Mişöriz Malzemeler

    • 1kg Akdeniz Toros tavuk
    • 3 su bardağı pirinç
    • 2 adet kuru soğan
    • Sıvı yağ
    • Tuz, karabiber ve nane
    • Tavuk suyu
    • 1 yemek kaşığı yoğurt
    • 1 yemek kaşığı salça

    Arden’le bereketli iftarlar.

    Daha fazla »
  8. Arden'le İftar Sofrası I 25. Gün Sucuklu Pratik Börek

    Arden’le iftar sofrasında bugün Sucuklu Pratik Börek

    Geleneksel olsun, farklı tatlar olsun, mutfaklarınıza renk katmaya ve nefis tarifler vermeye devam ediyor, Ramazan-ı Şerif ayının 25. gününü de hep birlikte mutfakta geçiriyoruz. Bugün yine pratik bir tarifle karşınızdayız.

    Ana yemeğin yanında bugünkü menünüzü Şafak Çorbası, Karışık Salata, Piyaz ve Sufle ile tamamlayabilirsiniz.

    Sucuklu Pratik Börek – Malzemeler:

    • 1/3 Akdeniz Toros Dana Sucuk
    • Kaşar peyniri
    • 2 Adet taze soğan
    • 1 Adet kapya biber
    • 2 Adet yumurta
    • 2 Su bardağı süt
    • 2 Su bardağı un
    • 1/2 Çay kaşığı kabartma tozu
    • Tuz

    Arden’le bereketli iftarlar.

    Daha fazla »
  9. Arden'le İftar Sofrası I 24. Gün Köfteli Çökertme

    Arden’le iftar sofrasında bugün Beğendili Köfte

    Bugün Ramazan-ı Şerif ayının 24. günü ve iyiden iyiye sonlara doğru yaklaştığımızı hissetmeye başladık. Sizlere bugün doyurucu ve pek yorucu olmayan güzel bir yemek tarifi vereceğiz. Evinizde Akdeniz Toros dana kasap köfte yoksa kendi bildiğiniz usulde köftelerinizi hazırlayabilirsiniz.

    Hazırsanız mutfakta buluşalım.

    Ana yemeğin yanında bugünkü menünüzü Sebze Çorbası, Pirinç Pilavı, Yoğurt, Karışık Turşu ve Keşkül tatlısıyla tamamlayabilirsiniz.

    Beğendili Köfte - Malzemeler:

    • 1 Paket Akdeniz Toros dana kasap köfte
    • 5 Adet patlıcan
    • 4 Diş sarımsak
    • 2 Yemek kaşığı sıvı yağ
    • 1 Adet soğan
    • Tuz

    Arden’le bereketli iftarlar.

    Daha fazla »
  10. Arden'le İftar Sofrası I 23. Gün Tencerede Lokum But

    Arden’le iftar sofrasında bugün Tavada Lokum Baget.

    Bu zamana kadar hep birlikte güzel iftar sofraları kurduk. Yavaş yavaş Ramazan-ı Şerif ayının sonlarına doğru yaklaştığımız şu günlerde yine birlikte iftar sofralarımızı kurmaya devam edeceğiz. Bugün sizlere Tavada Lokum Baget tarifi hazırladık.

    Hazırsanız mutfakta buluşalım.

    Ana yemeğin yanında bugünkü menünüzü Mahluta Çorbası, Tereyağlı Pilav, Mevsim Salata, İçli Köfte ve Magnolia tatlısı ile tamamlayabilirsiniz.

    Tavada Lokum Baget -Malzemeler:

    • 1 Adet piliç baget
    • 1 Yemek kaşığı salça
    • Tuz, karabiber, kekik

    Arden’le bereketli iftarlar.

    Daha fazla »