Yarının Suyunu Bugünden Biriktir!

 

Türkiye yakın gelecekte su fakiri olma tehlikesiyle karşı karşıya. Evlerimizde yanlış yaptığımız birkaç uygulamayı düzelttiğimizde günde 57 litre su tasarrufu yapabiliriz.
Bulaşık makinesine koyarken kimler bulaşıkları sudan geçirip makineye yerleştiriyor? Size bu uygulamanın yanlış olduğunu söylesek? Biz bulaşıkları sudan geçirdikçe her yıkamada toplamda 72 litre su kullanmış oluyoruz. Oysaki bulaşık makinesi 60 derece sıcaklığa kadar sadece 15 litre su harcayarak bulaşıkları tertemiz yıkamaktadır. Bulaşıklarımızı sudan geçirmeden makineye atarsak günde 57 litre, yılda ortalama 26-40 ton arasında su tasarrufu sağlayabiliriz.
Bugün tasarruf etmeye başlamazsak, yarın tasarruf edecek suyumuz olmayabilir. Tasarruf etmeye bugünden başlayalım ve çocuklarımıza daha iyi bir dünya bırakalım.
Not: Yapılan bir araştırmada Türkiye halkının %87’sinin bulaşık makinesi sahibi olduğu görülmektedir. Bulaşık makinesine durulamadan bulaşıkları yerleştirirsek Türkiye’de tonlarca litre su tasarrufu yapabileceğimizi unutmayalım.