Çaydanlık Temizliği

 

Çaydanlıkların dibinin kireç tutması ve kararması mutfaklarımızda en çok karşılaştığımız sorunlardan birisidir. Öyle ki bir süre sonra içtiğimiz çaydan tat alamamaya başlarız. Çaydanlıklarınızı pırıl pırıl yapacak ve içtiğiniz çaydan tat almanızı sağlayacak yöntemleri aşağıya sizin için bıraktık.

Bir miktar sirkeyi çaydanlık içerisine katarak yaklaşık 15 dakika boyunca kaynatınız. Çaydanlığı bol su ile yıkayınız.

Eğer sirke kullanmak istemiyorsanız bunun yerine çaydanlık içerisine iki yemek kaşığı limon tuzu ve biraz su ekleyerek 15 dakika boyunca kaynatınız. Çaydanlığı bol su ile yıkayınız.

Çaydanlıktaki kireçleri yok etmenin bir diğer yolu ise yumurta ve patates kabuklarıdır. Çaydanlığın içerisine bir miktar su, yumurta ve patates kabuğu ekleyerek kaynatınız. Çaydanlığı bol su ile yıkayınız.

Sizinde evde denediğiniz ve başarılı olmuş yöntemleriniz varsa bizimle paylaşabilirsiniz.