Arden’le iftar sofrasında bugün Hünkar Beğendi.
Ramazan-ı şerif ayının 13. gününe geldik. Bugüne kadar hazırladığımız iftar sofralarına bir yenisini daha ekleyeceğiz. Bugünde amacımız sizlere güzel bir yemek tarifi ve menü önerisiyle ailecek afiyetle yiyebileceğiniz bir menü hazırlamak. Tam da bu yüzden gelin hep birlikte şöyle mis kokulu bir hünkâr beğendi hazırlayalım.
Ana yemeğin yanında bugünkü menünüzü Tutmaç Çorbası, Karışık Salata, Ayran ve Sakızlı Muhallebi tatlısıyla tamamlayabilirsiniz.
Hünkar Beğendi - Malzemeler:
- 4 Adet patlıcan
- 500 gr Akdeniz Toros Dana Kuşbaşı
- 1 Adet Soğan
- 2 Adet çarliston biber
- 1 Yemek kaşığı salça
- 1 Adet domates
- Baharatlar
Beşamel sos için:
- 1 Yemek kaşığı tereyağı
- 1 Yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 Yemek kaşığı un
- 500 ml süt
- 1 Çay kaşığı tuz
- 1 Çay kaşığı karabiber
Arden’le bereketli iftarlar.