Valide Sultan Çorbası

Valide Sultan 01

Kültürümüzde önemli bir yeri olan çorba, her öğünde olmazsa olmazlarımız arasındadır. 7 gün boyunca sizler için hazırladığımız birbirinden çeşitli çorba tariflerini paylaşarak mutfağınıza bir zenginlik katmak istedik. Paylaşımlarımızı kaydetmeyi ve yeni çorba tarifleri için bizi takip etmeyi unutmayın.😊 Valide Sultan Çorbası (8 Kişilik)
½ çay bardağı pirinç
½ çay bardağı bulgur
1 su bardağı hazır garnitür
2 litre su

Köfte için:
150 gram Akdeniz Toros kıyma
1 adet küçük boy soğan
1 yemek kaşığı galeta unu
½ çay kaşığı tuz

Çorbanın Terbiyesi İçin:
1,5 su bardağı yoğurt
1,5 yemek kaşığı un

Üzeri İçin:
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane

Yapılışı:
1. Bulgur ve pirinci yıkayın ve suyunu süzün.
Derin bir tencerenin içine bulgur, pirinç ve 2 litre suyu ekleyerek kaynamaya bırakın ve kaynamaya başlayınca kısık ateşe alıp yumuşayıncaya kadar pişirin.
2. Bulgur ve pirinçler pişmeye devam ederken bir kaba kıymayı aktarın ve üzerine rendelenmiş soğan, galeta unu ve tuz ekleyerek elinizle iyice yoğurarak kıymalı harcı hazırlayın.
3. Hazırladığınız kıymalı harçtan nohut büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle yuvarlayarak sıvı yağ içerisinde hafifçe kızartın.
4. Hazır garnitürü süzgeç içinde yıkayıp süzerek pişen bulgur ve pirinçlerin üzerine ekleyin.
5. Ardından kızarttığınız köfteleri de ekleyin, karıştırın ve kaynamaya bırakın.

Çorbanın Terbiyesi İçin:
1. Bir kabın içine yoğurt ve unu koyun ve iyice karıştırın.
2. Kaynayan çorba suyundan bir kepçe kadar alın ve yoğurtlu un karışımına ekleyin, ılımasını sağlayın.
3. Yoğurtlu karışımı çorbanın içine yavaş yavaş aktarıp tuz ekleyin ve karıştırın.
4. Çorbayı 3-4 dakika daha kaynamaya bırakın ve ocağın altını kapatın.
5. Son olarak tava içine bir tatlı kaşığı tereyağı ve bir tatlı kaşığı nane koyun.
6. Nanenin kokusu çıkıncaya kadar kızartın ve çorbanın üzerinde gezdirin. Afiyet Olsun.

×