Kıkırdaklı Tutmaç Çorbası

Kültürümüzde önemli bir yeri olan çorba, her öğünde olmazsa olmazlarımız arasındadır. 7 gün boyunca sizler için hazırladığımız birbirinden çeşitli çorba tariflerini paylaşarak mutfağınıza bir zenginlik katmak istedik. Paylaşımlarımızı kaydetmeyi ve yeni çorba tarifleri için bizi takip etmeyi unutmayın.😊 Kıkırdaklı Tutmaç Çorbası (Konya Yöresi – 6 Kişilik)
• 2 adet yumurta
• 2 yemek kaşığı un
• 750 gr süzme yoğurt
• 8-10 su bardağı soğuk içme suyu
• 2 su bardağı dolusu çorbalık erişte
• 1 tatlı kaşığı tuz kuru nane, pul biber

Kıkırdak Hamuru için:
• 1 su bardağı su
• Aldığı kadar un
• 1 çay kaşığı tuz

Hamuru kızartmak için;
• 1 su bardağı zeytinyağı (veya 2-3 yemek kaşığı tereyağı)

Hazırlanışı:
1. Önce büyükçe bir tencereye yumurta kırın. Un ve süzme yoğurdu ekleyip bir tel çırpıcıyla iyice çırparak karıştırın. 9 bardak suyu da ilave ederek tekrar karıştırıp, orta ateşte yanan ocağın üzerine oturtun. Sürekli karıştırarak kaynayıncaya dek pişirin. Kaynamaya başlayınca erişteyi aktarın.
2. Bir tahta kaşıkla ara sıra karıştırıp erişte yumuşayıncaya dek en az 8-10 dakika pişirin. Eğer çorba çok koyu olursa 1-2 bardak sıcak su ilave edin. Tuz nane ve pul biberi de ekleyerek karıştırın ve ocaktan alın.
3. Kıkırdak için derin bir kabın içine su ve tuzu koyun. Sonra da azar azar un katıp çok sert ama elinize yapışmayan bir hamur hazırlayın. Hamuru elinizle toplayarak, un serptiğiniz bir tezgâhın üzerinde parmak kalınlığında uzatın ve kalın bir halat gibi şekil verin.
4. Sonra da keskin bir bıçakla kuru fasulye büyüklüğünde dilimleyin. Geniş bir tavada yağı kızdırıp bu hamurları kızartın. Kızarttığınız hamurları çorbanın üzerine katarak servise sunun. Afiyet olsun…

×