Gaziantep Yuvalama Çorbası

Kültürümüzde önemli bir yeri olan çorba, her öğünde olmazsa olmazlarımız arasındadır. 7 gün boyunca sizler için hazırladığımız birbirinden çeşitli çorba tariflerini paylaşarak mutfağınıza bir zenginlik katmak istedik. Paylaşımlarımızı kaydetmeyi ve yeni çorba tarifleri için bizi takip etmeyi unutmayın.😊 Yuvalama Çorbası (Gaziantep – 8 Kişilik)
• 300 g çiğköftelik kıyma
• 2 su bardağı pirinç
• 1 adet kuru soğan
• 1 çay kaşığı tuz ve karabiber

Diğer Malzemeler;
• 750 g kemikli yağsız et (pirzola büyüklüğünde)
• 1/2 su bardağı nohut
• 1-2 yemek kaşığı sadeyağ veya tereyağı

Çorbanın sosu için;
• 3 su bardağı süzme yoğurt
• 1 adet yumurta
• 1 su bardağı süt
• 1 yemek kaşığı kuru nane

1. Üzerini az aşacak kadar soğuk su ilave ettiğiniz etin altını yakın. Kaynamaya başlayınca köpüğünü alıp geceden ıslattığınız nohudu ve tuzu ilave ederek pişirin.
2. Yıkayıp soğuk suda 15 dakika beklettiğiniz pirincin suyunu süzüp bir tepsiye yayarak kurutun. Kıymayı, üzerine ince kıyılmış soğan, karabiber ve tuzu ekleyerek bir robotta iyice çekin.5-10 dakika yoğurun.
3. Yoğurdunuz harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp ince şeritler haline getirin. Bu şeritlerden çiğ nohut büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve bir tepside biriktirin ve küçük köfteleri metal bir süzgece koyun.
4. İçerisinde köfte bulunan metal süzgeci, iki bardak sıcak su koyduğunuz tencerenin üzerine ağzını kapatarak oturtun. Köfteleri buharda aşırı şişip dağılmamasına dikkat ederek 15 dakika pişirin.
5. Daha önce haşladığınız ete, yuvarlama köfteleri ekleyip kısık ateşte 10-15 dakika birlikte pişirin.
6. Çorba sosu için; süzülmüş yoğurda süt ve yumurtayı ekleyin ve küçük bir tencereye koyun. Kısık ateşte devamlı karıştırarak ısıtın. Kaynamadan hemen önce ocaktan alın. Bu sosu hiç bekletmeden yuvarlama tenceresine ilave edip çorba kıvamında olacak şekilde bir taşım kaynatın. Tuzunu kontrol edip karabiber ekledikten sonra çok koyu kıvamlıysa süt ilave edin.
7. Çorba kıvamında olan yuvalamanın üzerine tavada ısıttığınız naneli tereyağını ekleyin. Sıcak sıcak servis yapın. Afiyet Olsun.

×