Çaykur 42 No'lu Tirebolu Çayı 500 g
Çaykur 42 No'lu Tirebolu Çayı 500 g
İsmini Çaykur’un 1959’da Giresun Tirebolu’da kurduğu 42. çay fabrikasından alan Çaykur 42 No’lu Tirebolu Çayı, özel kokusu, rengi ve aroması ile dikkat çeker. Çayseverler tarafından aranan çaylarından biridir.
Tirebolu’nun diğer çay üretimi yapılan Karadeniz illerinden farklı iklim özelliklerine sahip yüksek kesimlerinden toplanan az ama kaliteli çay yapraklarından üretilir. Çay tiryakileri için aranılan çaylardan biri olan Tirebolu Çayı, özel bir yöntemle toplandığı için nefis demi ile öne çıkar. Sahile yakın olmayan dağlık kesimlerinde yetişen çay, bol güneş alan yerlerde bulunması sebebiyle de tiryakiler tarafından aranan buruk bir tada sahiptir.
Çaykur 42 No’lu Tirebolu Çayı nem ve harici kokulardan etkilenmeyecek şekilde kuru ortamda saklanmalıdır. Taze demlenmeli, kaynar su ile 10 dakika kadar demlendikten sonra sıcak içilmelidir.
Marka | Çaykur |
---|