Yemekte Hazırlarken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Sağlıklı yaşamın vazgeçilmez kurallarının başında yiyeceklerin ve yiyecekleri hazırlayan kişilerin hijyenik olması gelmektedir. Yemekleri hazırlarken dikkat etmemiz gereken noktalar bulunur. Bu kuralları sizin için araştırdık. İşte dikkat edilmesi gereken konulardan birkaçı:

1- Sebze yemekleri az su ilave edilerek veya susuz olarak pişirilmeli ve pişirme suyu dökülmemelidir. Sebzeleri haşlayıp suyunu dökerseniz suyu ile birlikte içinde bulunan suya geçen bütün vitaminleri de kaybetmiş olursunuz.

2- Meyveleri soyduktan ve doğradıktan sonra bekletmeden yemeye özen gösterin. Doğranmış meyveler beklediği zaman vitamin kaybeder.

3- Yemeklerinizi pişirirken margarin kullanmamaya özen gösterin. Margarin, kolesterol seviyenizi yükseltir ve kalp hastası olma riskinizi arttırır. Tereyağı ve zeytinyağı gibi sağlıklı yağları kullanmaya dikkat edin. Arden Marketlerine uğrayarak kaliteli ve uygun fiyata zeytinyağı ve tereyağını temin edebilirsiniz.

×