Tavuklu Keşkek

Tavuklu Keşkek

Yerine göre tavuk eti veya dana eti kullanılarak hazırlanan keşkek en eski düğün yemeklerinin başında gelir. Keşkek bir gece boyunca pişirilir ve belirli aralıklarla karıştırılır. Böylece içerisindeki buğday ve et iyice eriyip birbirine karışır ve ortaya ziyafetlere layık keşkek çıkar. Günümüzde ise keşkek pişirmek eski zamanlara göre daha basit. Üstelik bir düğün dernek olmasını beklemenize de gerek yok. Evinizde hazırlayabileceğiniz Tavuklu keşkek tarifini sizin için aşağıya bırakıyoruz. Keşkek için gerekli malzemeleri Arden Marketlerinden temin edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tavuklu Keşkek: (6 kişilik)

Hazırlama Süresi: 30 Dakika

Pişirme Süresi: 1 saat
500 gram aşurelik buğday (en az 3 saat önceden sıcak suda bekletilmiş)
2 adet Akdeniz Toros tavuk but (haşlanmış ve didiklenmiş)
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı sıvı yağ
150 gram tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 litre su (buğdayı pişirmek için)
3 kepçe tavuk suyu

Yapılışı:
• Tercihen 1 gün önceden suda beklemiş buğdayları bir tencereye alın ve üzerine su ekleyip buğdaylar patlayıp yumuşayana kadar pişirin.
• Buğdaylar suyunu çekince üzerine 3 kepçe daha tavuk suyu ekleyin ve ezilecek kıvama gelene kadar pişirmeye devam edin. Bu esnada buğdaylara hiç kaşık değmemesine özen gösterin.
• Tahta bir kaşık yardımıyla kısık ateşte buğdayları yavaş yavaş ezin.
• Haşlanmış tavukları da ekleyip beraber ezmeye devam edin.
• Tuz ve karabiberi de ekleyip macun kıvamına gelene kadar ezmeye devam edin. Bu işlem uzun sürecektir. Bu esnada altı tutmaması için ateşi kontrol ederek pişirin.
• Tereyağını ayrı bir tavada eritin.
• Üzerine toz kırmızıbiber ekleyin ve ocaktan alın.
• Pişen ve iyice macun kıvamına gelen keşkeği servis tabaklarına alın ve üzerine toz biber ve tereyağıyla hazırlamış olduğunuz karışımı dökerek servis edin.

×