Saksı Kebabı

Saksı Kebabı

İftar sofralarınız için hem şık hem de lezzetli bir yemek hazırlamak istiyor ama bulamıyorsanız Saksı Kebabı tam size göre. Adını şeklinden alan bu yemek, patlıcanların saksı şeklinde kesilerek içine soğan, biber ve kuşbaşı et karışımı konulmasıyla hazırlanıyor. Saksı şeklinde kesilen patlıcanların üzerine salçalı sosu da gezdirdiğimizde ortaya tadına doyulmaz bir lezzet çıkıyor. Yanına da mis gibi tereyağlı pilav hazırladığınızda ailenizle birlikte afiyetle yemek kalıyor.

Malzemeler:

  • 3 adet bostan patlıcanı (ortadan ikiye kesilmiş, içleri oyulmuş, kızartılmış)
  • 400 gram Akdeniz Toros dana kuşbaşı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
  • 2 adet kapya biber (küp doğranmış)
  • 2 adet yeşilbiber (küp doğranmış)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber

Üzeri İçin:

  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı salça

Yapılışı:

  1. Bostan patlıcanları pijamalı soyun ve ortadan ikiye kesin.
  2. Patlıcanların içlerini oyduktan sonra, limonlu suya yatırın ve acısını alana kadar bekletin.
  3. Patlıcanları sudan çıkarıp, iyice kurulayın ve kızgın yağda kızartın.
  4. Bir tavada sıvı yağ ile birlikte soğanları yumuşayıncaya kadar kavurun.
  5. Biberleri de ekleyin ve hepsi yumuşayana kadar kavurun.
  6. Kuşbaşı etlerin üzerine tuz, karabiber ve pul biberi de ekleyip, etler pişene kadar pişirin ve ocaktan alın.
  7. Patlıcanları ısıya dayanıklı bir kaba alın ve pişirdiğiniz etli karışımı patlıcanların içerisine aktarın.
  8. Salçalı suyu patlıcanların üzerine gezdirdikten sonra 180 derece fırında 15 dakika kadar pişirin ve sevdiklerinizle afiyetle tüketin.
×