Paşa Çorbası

Kültürümüzde önemli bir yeri olan çorba, her öğünde olmazsa olmazlarımız arasındadır. 7 gün boyunca sizler için hazırladığımız birbirinden çeşitli çorba tariflerini paylaşarak mutfağınıza bir zenginlik katmak istedik. Paylaşımlarımızı kaydetmeyi ve yeni çorba tarifleri için bizi takip etmeyi unutmayın.😊 Paşa Çorbası (5 kişilik)
3 adet büyük boy Akdeniz Toros Tavuk but
5,5 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı haşlanmış nohut
½ çay bardağı tel şehriye

Çorbanın Terbiyesi İçin
2 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı un
Çorbanın Üzeri İçin:
Tereyağı
Kırmızı pul biber

Yapılışı:
1. Orta boy bir tencerenin içine 3 adet budu koyun ve 7 bardak su ekleyerek butlar yumuşayana kadar haşlayın.
2. Haşladığınız butları sudan çıkarın ve soğumaya bırakın. Ardından butları küçük küçük parçalara ayırın.
3. Bir kabın içerisinde yoğurt ve unu iyice karıştırın ve 2 kepçe tavuk suyunu ilave ederek çırpın.
4. Yoğurtla hazırlamış olduğunuz karışımı tavuk suyunun üzerine ilave ederek karıştırın ve kaynamaya bırakın.
5. Kaynayan çorbanın içine haşlanmış nohut ve tel şehriyeyi ilave edin. Küçük parçalara ayırdığınız tavuk etlerini ekleyin ve şehriyeler pişene kadar ara ara karıştırarak pişirin.
6. Damak tadınıza uygun olarak baharat ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.

×