Mantı Çorbası

Manti Corba 01 1

Kültürümüzde önemli bir yeri olan çorba, her öğünde olmazsa olmazlarımız arasındadır. 7 gün boyunca sizler için hazırladığımız birbirinden çeşitli çorba tariflerini paylaşarak mutfağınıza bir zenginlik katmak istedik. Paylaşımlarımızı kaydetmeyi ve yeni çorba tarifleri için bizi takip etmeyi unutmayın.😊

Mantı Çorbası (3 Kişilik)
1 su bardağı Akdeniz Toros mantı
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet küçük boy soğan
2 diş sarımsak
½ yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı sıvı yağ
4 su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber, nane

Yapılışı:
1. Soğanı ince ince doğrayın ve sarımsakları havanda iyice ezin.
2. Soğan ve sarımsağı orta boy bir tencerenin içine koyun ve 3 yemek kaşığı yağ ekleyerek 2-3 dakika kadar kavurun. Ardından salçayı da ilave ederek 1 dakika daha kavurun.
3. Kavurma işlemi bittikten sonra sıcak suyu da ekleyerek kaynamaya bırakın.
4. Kaynayan çorba suyuna mantı ve haşlanmış nohudu ekleyin.
5. Mantılar pişene kadar ara ara karıştırın.
6. Çorbanın kıvamı koyu olursa biraz daha su ekleyin.
7. Çorba piştikten sonra damak tadınıza uygun olarak tuz, nane, karabiber ve pul biber ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.

×