Çeşm-i Nigar Çorbası

Kültürümüzde önemli bir yeri olan çorba, her öğünde olmazsa olmazlarımız arasındadır. 7 gün boyunca sizler için hazırladığımız birbirinden çeşitli çorba tariflerini paylaşarak mutfağınıza bir zenginlik katmak istedik. Paylaşımlarımızı kaydetmeyi ve yeni çorba tarifleri için bizi takip etmeyi unutmayın.😊

Çeşmi Nigar Çorbası (5 kişilik)
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
5 su bardağı su
Tuz

Çorbanın Terbiyesi İçin:
1 adet yumurta sarısı
1 su bardağı süt
½ adet limonun suyu

Sosu İçin:
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı kırmızı pul biber

Yapılışı:
1. Kırmızı mercimeği yıkayın ve orta boy bir tencerenin içine alın.
Üzerine 5 su bardağı su ekleyip yumuşayana kadar haşlayın.
2. Başka bir tencerenin içine tereyağı, sıvı yağı koyup, ince doğranmış soğanı ekleyerek 2-3 dakika kadar kavurun. Ardından 1 yemek kaşığı un ilave ederek 1-2 dakika daha kavurun.
3. Haşladığınız mercimeği suyuyla birlikte ekleyin ve tuz ilave ederek karıştırın.
4. 10 dakika kadar orta ateş üzerinde kaynatın. Mercimeğin suyu çok azaldıysa mercimeğin üzerini geçecek kadar su ekleyin.
5. Kaynatma işlemi bittikten sonra mercimeği blenderdan geçirin. Çorbanın kıvamı koyu ise biraz daha su ilave ederek kıvamı açabilirsiniz.

Çorbanın Terbiyesi İçin:
Bir kase içerisine yumurta sarısı ve limon suyunu koyun ve sütü ilave ederek iyice çırpın.
Hazırladığınız karışımı çorbaya ilave edin ve hızlı bir şekilde karıştırın.
1-2 taşım kaynatın, ocağın altını kapatın.

Sos İçin:
Küçük bir tavanın içine tereyağı, sıvı yağ ve salça koyup biraz kavurun.
1 çay kaşığı nane ve 1 çay kaşığı kırmızı pul biber ekleyin ve çok az kavurun.
Hazırladığınız salçalı sosu çorbanın üzerine dökün ve sıcak sıcak servis edin.
Afiyet olsun.

×