Ali Nazik Kebabı

Ne Pisirsem Web 03

Patlıcan ve kıyma ile hazırlanan Ali Nazik, Gaziantep yöresinin en sevilen tarifleri arasında yer alır. Hakkında birçok rivayet bulunan Ali Nazik yemeğinin kökeni Osmanlı’ya kadar dayanır. Yörelere göre değişiklik gösteren bu yemek, kıyma yerine farklı et çeşitleri ile hazırlanabilir. Adı gibi tadı da güzel olan bu yemeğin tarifini sizinle paylaşmak istedik. Biz bu tarifte Akdeniz Toros kıyma kullanmayı tercih ettik. Ama dilerseniz Akdeniz Toros dana kuşbaşı kullanarak da bu lezzetli yemeği hazırlayabilirsiniz.

Ali Nazik Kebabı (6 kişilik)

Malzemeler

· 1 kg patlıcan

4 diş sarımsak
50 ml süzme yoğurt
30 gram tereyağı
900 gram orta yağlı Akdeniz Toros kıyma
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 sivri biber
1 kırmızı kapya biberi
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Yapılışı:

1- Öncelikle patlıcanları yıkayın ve üst kısımlarını çatalla delip fırında ya da ocakta közleyin.

2- Közlenen patlıcanların kabuklarını soyduktan sonra, ince ince doğrayın ve bir servis tabağına alın.

3- Sarımsakları ezip süzme yoğurdun içine ekleyin. Tereyağını bir sos tenceresinde eritin.

4- Kıyma, salça ve önceden doğradığınız biberleri ekleyin. Kıymanın rengi dönene kadar iyice kavurun. Tuz ve baharatlarla tatlandırın.

5- Bir servis tabağına sırasıyla közleyip doğradığınız patlıcan, sarımsaklı yoğurt ve kıymalı harçtan koyup sıcak servis yapın.

Afiyet olsun

×